Lyžiari si budú môcť zasúťažiť v obrovskom slalome

22.02.2010 Stará Ľubovňa

Vyšné Ružbachy 22. februára (TASR) – V lyžiarskom areáli Skipark Vyšné Ružbachy sa uskutočnia v sobotu (27.2. ) verejné preteky v obrovskom slalome Ružbašský memoriál.
Asistentka koordinátora projektu Anetta Petriľáková uviedla, že pozvaný je každý, kto chce zažiť atmosféru pretekov v lyžovaní na vyznačenej trati.
Organizátormi podujatia je obec Vyšné Ružbachy v spolupráci s miestnym lyžiarskym klubom. Je to prvý ročník podujatia a preteky budú mať medzinárodný charakter. „Prídu aj hostia z poľského Rytra, pretože preteky sú súčasťou Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovensko 2007 – 2013, \" objasnila Petriľáková. Dodala, že z podujatia chcú urobiť tradíciu, aby si milovníci tohto zimného športu mohli prísť zasúťažiť každý rok.
Pretekári si svoje sily zmerajú v obrovskom slalome v desiatich kategóriách, od najmenších detí až po veteránov. Záujemcovia sa môžu na preteky prihlásiť do soboty (27.2. ) do 9. hodiny v lyžiarskom areáli vo Vyšných Ružbachoch a viac informácií o súťaži môžu získať na stránke www.rytro-ruzbachy.eu/sk.
Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu SR. Vyhlásenie výsledkov bude tesne po skončení pretekov.
 

Vyberte región